Pony Power Kids

kind-paard-01578940612.jpgPony Power,Kids (PPK) de naam zegt het al. In je kracht zijn en krachtig overkomen. Op unieke en praktische wijze bevordert deze cursus thema's als communicatie, je ruimte verkennen, innerlijke balans, samenwerken.

  • Zelfvertrouwen
  • Weerbaarheid
  • Grenzen aangeven
  • Samenwerken
  • Positief gedrag
  • Omgaan met emoties

De cursus Pony Power voor Kids (PPK) is een unieke erkende sociale vaardigheidstraining in Heeze, die gericht is op het ontwikkelen van sociaal gedrag en het ondersteunen van emotionele groei. De cursus bestaat uit 5 themalessen en 1 terugkom dag met ouder(s).

De thema's hebben direct verband met hele praktische situaties, waar je kind in het dagelijkse leven mee te maken heeft. Doordat we de thema's uitleggen aan de hand van de leefwijze van paarden (bijv. lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een speelse manier met en van de andere kinderen en pony's leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in oefeningen met de pony's. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen, Door samen in beweging te komen worden tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun eigen zijn en hun eigen plek in het geheel.

De pony's

`Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn. Het samenzijn met de pony's versterkt het positieve zelfbeeld en geeft het kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen wordt er een positief hormoon aangemaakt in de hersenen, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten. 

De pony's zijn getraind en zeer lief. Er wordt tijdens de cursus niet paardgereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht.

 Alle kinderen krijgen een PPK werkboek waar de geleerde sociale vaardigheden uitvoerig beschreven staan.

De lessen worden gegeven door gecertificeerd paardencoach en trainer bij PPK Dorethé van Lierop en Esther Nent, erkent sociaal pedagogisch hulpverlener/kindercoach. Het is hun gezamenlijke missie om kinderen te coachen om de beste versie van zichzelf te worden.

Pony Power Kids is een initiatief van Groots & Puur met paardenkracht, Jolijn Grooten en Evelien Mustert.

www.ponypowervoorkids.nl