Esther Nent

Wie ben ik?

Mijn naam is Esther Nent. Ik werk als sociaal pedagogisch hulpverlener en counselor op het gebied van positieve hechting en relaties voor kinderen en ouders. Ik begeleid kinderen en ouders wanneer zij te maken hebben met spanningsklachten, overprikkeling, onbewuste patronen, hooggevoeligheid, psychosomatische klachten en sociale communicatie. Mijn praktijk Evenwichtskunsten is Gecertificeerd door CIPION/SRNO/V&V en is gevestigd aan de Kapelstraat 4 in Heeze.

Vanuit mijn professie en (levens)ervaring begeleid ik kinderen, tieners en jongeren die te maken hebben met sociale en fysieke uitdagingen in hun leven. Ik geef hen praktische oefeningen mee voor thuis en op school en adviseer ouders en leerkrachten daarbij. Tevens werk ik in de thuiszorg waar ik gehandicapten kinderen en jongeren help om hun mobiliteit te verbeteren met de methode ABR.

Hoogsensitiviteit (HSP) is mijn specialisatie. Ik ben één van de bestuursleden van de stichting HSP Nederland die zich, samen met de wetenschap, bezighoudt meer bekendheid en erkenning te geven aan dit onderwerp. Binnen de stichting geven we voorlichting op scholen op het gebied van overprikkeling, spanningsklachten en PTSS bij hooggevoelige kinderen.

Reguliere zorg wordt in mijn praktijk geïntegreerd met complementaire zorg die aanvullend samenwerken. Ik kijk naar opvoedings- en levensstijl patronen, gevoelens, emoties, behoeften, verlangens, overprikkeling, stress, trauma, sociale relaties, voeding en spiritualiteit/energie en onbegrepen klachten. 

Door bewuste aandacht leren kinderen en hun ouders helende mechanismen van lichaam en geest beter kennen en ze gericht in te zetten. Ik spreek mensen in essentie aan op hun eigen veerkracht en laat ervaren hoe zij de innerlijke balans kunnen hervinden indien zij te maken hebben met onevenwichtigheid in hun leven.

Mijn werkwijze

De activiteiten die ik aanbied zijn zowel individueel als in groepsverband hebben zowel een educatieve als creatieve basis die aansluit bij de leeftijd.

Opleiding/nascholing

Wat anderen over mij zeggen

Esther is sprankelend enthousiast, sensitief, krachtig, innovatief/creatief, oplossingsgericht en sociaal. Een professional die met haar kennis en levenservaring zeer snel tot de kern van het probleem komt en processen tot een positief resultaat brengt. Haar creativiteit, zowel in denken als doen, is veelzeggend en werkt aanstekelijk. Met gemak weet zij oplossingen te vinden en middelen in te zetten die nodig zijn.