Peuterdansen ouder en kind

Samen bewegen is gezond

Peuterdansen is een gezellige educatieve bewegingsactiviteit. Het bevordert de motoriek en verbetert de sociale vaardigheden bij peuters.

Het doel van peuterdansen is zelfvertrouwen op te bouwen en de sociale band tussen ouder en kind positief te stimuleren. Samen in beweging zijn. Zo voelen peuters zich veilig om stapje voor stapje steeds meer te ontdekken in henzelf en in relatie tot anderen. De lessen zijn daarom geschikt voor zowel de ' durf al' als voor het verlegen/angstige kind.

We dansen individueel, met tweeën en in groepsverband. Tussendoor wordt er gezongen en maken we kennis met verschillende muziekinstrumenten en spelmaterialen.

Passend bij de ontwikkeling van jouw peuter staat tijdens de lessen alles in het teken van beweging, beleving, ontspanning en vooral plezier. Spelenderwijs kunnen alle kinderen op hun eigen niveau zelfbewustzijn ontwikkelen.

Lessen

De lessen zijn gestructureerd zodat het lesverloop duidelijk is. Maar er zijn iedere les ook nieuwe leermomenten die voor de nodige afwisseling zorgen. Er is zeker ruimte voor wat de peuters aangeven. De les wordt dan makkelijk aangepast aan wat zich aandient op dat moment.

Leeftijd:

Peuterdansen is bedoeld voor peuters vanaf 2,5 tot 4 jaar.  Is je kind 1,5 tot 2,5 jaar dan kan deze meedoen met dreumesdans op schoot. Vanaf 4 tot 6 jaar kan je kind meedoen met crea yogadans.

Peuterdansen is te volgen in 8 lessen die ieder een eigen karakter en eigen leermomenten hebben. Je kunt, in overleg, tussentijds instromen. Ook is het mogelijk dat een andere volwassene met je kind meekomt zoals opa of oma.

Dus kom gezellig spelen en bewegen met je kind. Want menig ouder zal nagenieten als je je peuter thuis het geleerde laat zien.